Fallen in love with a young hawfinch

VERLIEFD GEWORDEN OP EEN JONGE APPELVINK

Do we have such beautiful birds in The Netherlands? Yes we do! I never saw the young hawfinch before. A pleasant surprise. / Hebben wij zulke mooie vogels in Nederland? Ja, dus! Een jonge appelvink had ik nog nooit gezien. Een aangename verrassing.

IMG_1811

IMG_1876

IMG_1885

Here are its parents. / Hier zijn de ouders.

IMG_1035

IMG_1707

I was able to photograph these birds close up from a special hide in the forest in Het Gooi. Quite an experience to spend a day in a part of forest where the general public is not allowed. No disturbances. Costs: €75 per day. / Ik kon deze vogels zo dichtbij fotograferen vanuit een speciale hut in Het Gooi. Een bijzondere ervaring om een dag door te brengen in een stuk bos dat niet is opengesteld voor het publiek. Geen verstoringen. Kosten: €75 per dag.


The yellow throat of the young and the dark blue ‘pleated skirt’ on the lower back of the hawfinch attracted me the most. The young we saw in the morning was probably a different individual than the one we saw in the afternoon.  The yellow throat of the afternoon hawfinch already shows a few black spots. / Vooral het gele keeltje van het jong en de donkerblauwe ‘plooirok’ laag op de rug van de appelvink vond ik erg mooi. Het jong dat we in de ochtend zagen moet trouwens een ander individu geweest zijn dan degene die we in laat de middag zagen. De gele keel van de middag appelvink vertoont namelijk al enkele zwarte vlekken.

Hawfinch in the morning./ Appelvink in de ochtend.
Hawfinch in the morning./ Appelvink in de ochtend.
IMG_1801
Hawfinch in the afternoon. / Appelvink in de middag.

Notice the ‘pleated skirt’ on the lower back./ Let op het blauwe ‘plooirokje’ laag op de rug.

IMG_1433

10 comments on “Fallen in love with a young hawfinch

  • Het was inderdaad leuker dan ik dacht. We gaan in de herfst nog een keer speciaal voor de kuifmees. En inderdaad fijn dat we ‘onze’ dag konden verzetten naar deze dag met beter weer.

   Like

 1. Hai Gerie, Wat mooi, die foto’s en wat leuk zo dicht bij jou in de buurt! Liefs, Nelly

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  > Op 12 jun. 2016 om 17:55 heeft Photoblog Gerie Hermans het volgende geschreven: > > >

  Liked by 1 person

  • Klopt en ja het was de hele dag. Maar er gebeurt steeds iets anders want het is een komen en gaan van verschillende vogels. In deze tijd van het jaar zijn er veel jonge vogels die net uitgevlogen zijn en nog door een ouder gevoed worden. Spechten vooral. Het was een leuk verjaardagscadeautje.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s