Noordwaard in the Biesbosch

NOORDWAARD IN DE BIESBOSCH

It is for the first time that ospreys breed in the Netherlands and this takes place in this landscape / Het is voor het eerst dat de visarend broedt in Nederland en dat vindt plaats in dit landschap.

IMG_6083

IMG_6097

IMG_6075

Here a video of these breeding ospreys of ‘De Stichting Natuurkanaal’. You cannot see the young on this video, filmed at about 450 meter from the nest. However, at about 30 seconds into the video, you can see a young osprey defecating, in a curve over the side of the nest. About ten seconds later, the male bird arrives, to bring fish to the nesting female and the youngsters. / Hier een filmpje van De Stichting Natuurkanaal over deze broedende visarenden. Je kunt de jongen niet zien op deze video die van 450 meter afstand is gemaakt. Maar 30 seconden nadat de video is gestart kun je een jong zien poepen in een boog over de rand van het nest. Ongeveer tien seconden later komt de mannelijke visarend met vis om de vrouw en de jongen te voeden.

8 comments on “Noordwaard in the Biesbosch

 1. Ik heb je blog gekoppeld in mijn verslag. Vooral de eerste foto is om verliefd op te worden.

  Kun je me die in origineel formaat sturen?

  Groetjes

  Arthur

  Like

 2. Deze foto’s geven prachtig de sfeer weer van een dagje Biesbosch, onder minder gunstige weersomstandigheden maar wel met prachtige luchten en mooie waarnemingen. De foto’s zijn een genot om naar te kijken.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s