Cuban Tody

CUBAANSE TODIE

The bird I longed to see the most in Cuba was this one. The one on the photo above I saw near Belen in the province of Camagüey and the one under here was on the island of Cayo Coco. Mission accomplished. / De vogel die ik het liefst wilde zien was de Cubaanse todie. Degene op de foto hierboven zag ik bij Belen in de provincie Camagüey en degene hieronder zat op het eiland Cayo Coco. Missie volbracht.

5 comments on “Cuban Tody

    • Dank Peter, inderdaad een heel apart vogeltje en ongeveer 10 cm. Ik denk dat hij niet veel schuwer is dan de meeste vogeltjes. Ze zitten vaak achter de bladeren en zijn best beweeglijk, dus niet zo gemakkelijk om te spotten en te fotograferen. Ik werd geholpen door een gids die steeds zag waar de tody nu weer was gaan zitten. Daar, daar!

      Like

    • Ha Arthur, misschien komt het doordat ik bij vogels fotograferen meestal een groot diafragma gebruik, zeker als ze een beetje verscholen zitten. Bij dat grote diafragma (f5.6) krijg je weinig scherptediepte wat de achtergrond een beetje aquarel-achtig maakt.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.